«Ο Αχιλλέας Στεργίου έφυγε από κοντά μας»

«Ο Αχιλλέας Στεργίου έφυγε από κοντά μας»

Ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Ένωσης Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών Στελεχών της Ελληνικής Ναυτιλίας ταξίδεψε για την πόλη των Αγγέλων, ο Αχιλλέας Στεργίου, ξαφνικά μα συνάμα και πολύ ήρεμα αφού δεν ξύπνησε ποτέ από τον βραδινό του ύπνο.

Καταξιωμένο μέλος της ευρύτερης ναυτιλιακής αγοράς, έτυχε αναγνώρισης τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό. Εργάστηκε σχεδόν σε όλα τα πόστα που μπορεί να εργαστεί ένα σπουδαίο χρηματοοικονομικό στέλεχος αφού υπηρέτησε στον Χρηματιστηριακό τομέα, στον Τραπεζικό, στον επενδυτικό αλλά και στον Εφοπλιστικό επίσης. Παντού έδραττε δάφνες ικανότητας, αξιοπρέπειας, εντιμότητας από τους οργανισμούς που υπηρέτησε και φιλίας από συναδέλφους όπου κι αν βρισκόταν.

Ο Αχιλλέας Στεργίου, μεγάλωσε στον κέντρο του Βόλου και ως άριστος μαθητής ολοκλήρωσε την δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην Αναργύρειο και Κοργιαλένειο Σχολή στις Σπέτσες. Μετά αποφοίτησε από την Ελληνική Σχολή Οικονομικών Επιστημών με πτυχίο Λογιστικής το 1975. Ακολούθως μετέβη στο Πανεπιστήμιο McGill του Μόντρεαλ του Καναδά από όπου έλαβε το μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων με επίκεντρο τη χρηματοδότηση (1975-1978). Μετά την αποφοίτησή του εργάστηκε σε εταιρείες της αλλοδαπής.

Από το 1980 έως το 1985, υπηρέτησε ως εγγεγραμμένος χρηματιστής της Merrill Lynch, Pierce, Penner & Smith. Μεταξύ 1985 και 1990 μεταφέρθηκε στο Monte Carlo και εργάστηκε ως Διευθυντής Επενδύσεων στην Star Maritime SA G.S. Livanos Group. Tο 1990 επιστρέφει στην Ελλάδα για να εργαστεί ως υψηλόβαθμο στέλεχος και Treasurer στην Tsakos Shipping and Trading SA.

Το 1995 εισήλθε στον Τραπεζικό κλάδο αφού υπήρξε Αντιπρόεδρος και Διευθυντής του Ελληνικού Γραφείου Αντιπροσωπείας της JP Morgan-Chase Manhattan Bank μέχρι το 2001, εστιάζοντας στη δραστηριότητα χρηματοδότησης ναυτιλίας.

Ο Αχιλλέας Στεργίου, ολοκλήρωσε τη καριέρα του ως Διευθύνων Σύμβουλος της Metrostar Management Corp. – Όμιλος Αγγελόπουλου από το 2002 μέχρι και το 2011. Ακολούθως εργαζόταν ιδιωτικά ως επενδυτικός σύμβουλος. Τέλος διετέλεσε Διευθυντής της Box Ships Inc. από τον Απρίλιο του 2011, Διευθυντής του Ελεύθερου Τύπου και της Atlas Securities Co και μέλος των Επιτροπών Επενδύσεων του Εμποριού Αμοιβαίου Κεφαλαίου της Hermes, της Ελλάδας και του Αμοιβαίου Κεφαλαίου της Interinvest.

Ο Αχιλλέας ήταν ένας εξαιρετικός χομπίστας που αγαπούσε πολύ την μηχανοκίνηση, την Ιστιοπλοΐα αλλά και οτιδήποτε είχε να κάνει με την θάλασσα. Πάνω από όλα όμως του άρεσε η παρέα, η καλή παρέα που δημιουργούσε με οποιονδήποτε ενώ υπήρξε μέντορας πολλών νέων. Aφήνει πίσω του την σύζυγό του Νάντια και την αδελφή του Μαράτα η οποία διαμένει πάντα στον Βόλο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης θα παραστεί στην Εξόδιο Ακολουθία που θα γίνει το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019 στις 11.00 από το Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πειραιά.

Θερμά Συλλυπητήρια!