Πρώτο ΔΣ της Ένωσης για το 2023 στην Intermodal

Πρώτο ΔΣ της Ένωσης για το 2023 στην Intermodal

Ενημέρωση Μελών

Πρώτο ΔΣ της Ένωσης για το 2023 στην Intermodal

Πειραιάς, 23 Ιανουαρίου 2023

Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης πραγματοποιήθηκε στις 19/1/2023 στα γραφεία της Intermodal μετά από πρόσκληση των κ.κ. Κυριάκο Δερμάτη και Γιώργου Δερμάτη καθώς και του Β’ Αντιπροέδρου μας, κ. Γιώργου Λάιου. Το ΔΣ σε παλιότερη συνεδρίαση είχε αποφασίσει κάποια διοικητικά συμβούλια να πραγματοποιούνται σε εταιρείες ή οργανισμούς που θέλουν να προωθήσουν το έργο της Ένωσης.

Κατά τη συνεδρίαση συζητήθηκαν οργανωτικά θέματα και έγινε ο προγραμματισμός εκδηλώσεων για το τρέχον έτος. Η πρώτη εκδήλωση είναι η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας που παραδοσιακά θα λάβει χώρα στα γραφεία της Ένωσης, την Πέμπτη 26/1/2023 στις 17.00.

Η πρόσκληση έχει σταλεί στα μέλη μας ηλεκτρονικά ενώ έχει παράλληλα αναρτηθεί και στο site μας (https://www.hellenicshipfinanciers.gr)

Από το σημαντικότερα θέματα που απασχόλησαν το Δ.Σ., είναι η υλοποίηση του στόχου της ανάπτυξης της εξωστρέφειας της ‘Ένωσης με σκοπό την αναγνωσιμότητα των Ελλήνων χρηματοδοτών. Έτσι ολοκληρώνονται οι διαδικασίες υπογραφής συμφώνου συνεργασίας (Memorandum of Understanding – MOU) μεταξύ της Shanghai Financial City Council και της Ένωσης. Η υπογραφή θα πραγματοποιηθεί μέσω διαδικτυακής τελετής.

Παράλληλα στο ΔΣ τέθηκαν για συζήτηση και περαιτέρω ιδέες συνεργασιών με διάφορους οργανισμούς στην παγκόσμια χρηματοδοτική αγορά της Ναυτιλίας και βεβαίως εντός των Ευρωπαϊκών ορίων, έχοντας ως ευρύτερο αντικείμενο τη ναυτιλιακή χρηματοδότηση. Ξεκίνησαν έτσι οι συζητήσεις για την προσέλκυση ενδιαφέροντος ευρωπαϊκών οργανισμών στην ίδρυση της «Πρωτοβουλίας για την Ευρωπαϊκή Ναυτιλιακή Χρηματοδότηση» (“European Ship Financing Initiative”) και παράλληλα αποφασίστηκε να οργανωθούν ομάδες εργασίας με συγκεκριμένο σκοπό και έργο προκειμένου να αντληθούν πληροφορίες, να αναλυθούν στοιχεία και να δρομολογηθούν δράσεις και συνέργειες. Στις ομάδες εργασίας θα ζητηθεί η συνδρομή των μελών της Ένωσης.

Μετά το πέρας του Δ.Σ. τα στελέχη του τμήματος Έρευνας και Αναλύσεων της Intermodal, κ.κ. Ιωάννης Παργανάς, Χαρά Γεωργούση και Φώτης Κανατάς έκαναν παρουσίαση για τις προοπτικές της ναυτιλίας του ξηρού και του υγρού φορτίου για το 2023. Οι εν λόγω παρουσιάσεις επισυνάπτονται. Η θερμή φιλοξενία έκλεισε με σύντομη ξενάγηση στα μοντέρνα γραφεία της Intermodal, με ελαφρύ γεύμα και τις ευχές όλων να έχουμε την ευκαιρία να επαναληφθεί στο μέλλον.

Ως Ένωση πλέον αγκαλιάζουμε τέτοιες πρωτοβουλίες όπου δίνεται η ευκαιρία αλληλεπίδρασης και γνωριμίας των μελών του Δ.Σ. με εταιρείες και στελέχη της Ναυτιλιακής αγοράς. Επιδίωξη μας θα είναι να επαναληφθούν παρόμοιες συναντήσεις και φιλοξενίες μελλοντικών συνεδριάσεων του Δ.Σ. ή και άλλων εκδηλώσεων σε εταιρείες του χώρου μας. Σας καλούμε όπως σε περίπτωση που θέλετε να φιλοξενήσετε παρόμοια εκδήλωση να το επικοινωνήσετε με το ΔΣ.

Ακτή Μιαούλη 95, 18538 Πειραιάς GR, T: +30 210 4291226 F: +30 210 4291230
M: info@hellenicshipfinanciers.gr , W: https://www.hellenicshipfinanciers.gr

 

Dry Bulk Sector Outlook 2023Dry Bulk Sector Outlook 2023.ppsx

 

Tanker Sector OutlookTanker Sector Outlook.ppsx